En grönskande treklöver

En bit utanför Göteborg har Gunilla Geringer skapat en fantastisk oas i sin trädgård. En vacker, delvis stensatt treklöver som lockar både till odling och avslappning.

Att välja växthus var inte svårt för Gunilla, hon visste att hon ville ha ett grönt växthus då det passade bäst till deras gula hus och pallkragarna i köksträdgården var redan gröna. Hon ville också ha ett lättskött växthus som det fanns många tillbehör till och valet föll därför på ett Maxi 4 från Euro-Serre.

 »Jag är så nöjd, vi sitter här jämt«

Men om valet av växthus var enkelt så var placeringen lite lurigare. Redan innan hade Gunilla anlagt en köksträdgård i form av en cirkel och nu skulle uteplats och växthus passas in som det andra och tredje bladet i treklövern. Gunilla vände och vred på placeringen av växthuset innan hon var nöjd. Men när hon fick tips om att vända dörren mot boningshuset så stämde allt plötsligt! Det såg så inbjudande ut! – Jag gillar att kunna kika ut på mitt växthus från fönstret, det är så trevligt att se vad som pågår där inne och fint också på hösten och vintern när det är pyntat för säsong.

Designa ditt eget växthus genom Willab Gardens växthusguide.

Det är också ett av Gunillas bästa växthustips.
– Planera platsen omkring växthuset ordentligt. Tänk efter hur du vill ”inreda” platsen kring växthuset. Planera och utforma den noggrant. Det tog mycket tankekraft att få det rätt, men jag är så nöjd! Vi sitter här jämt! Genom växthusets placering skapade vi också en naturlig anknytning
till boningshuset, säger Gunilla.

Vill du ha mer inspiration? Beställ Willab Gardens katalog här.

Fler tips från Gunilla när man planerar för växthus är att dra in el och vatten i växthuset, det har man alltid nytta av. Och tänk större! – Köp inte ett för litet växthus, man har nytta och glädje av varje kvadratmeter!

Och i växthuset är det verkligen full fart! Gunilla odlar allt ifrån flera olika sorters tomater till melon. En favorit i årets odling var butternut squash. ”Den är så god att göra soppa på! Man måste våga lite när det gäller val av grödor att odla. Man kan ju som sämst bara misslyckas och då får man försöka på nytt nästa år!”

 

Presenteras av

Besök våra butiker med växthus och uterum i härliga inspirerande miljöer. I våra butiker hittar du vårt katalogsortiment och lite till. Här får du vägledning av våra kunniga säljare för att hitta det växthus eller uterum som motsvarar dina förväntningar. Du kan få en offert direkt eller göra din beställning. I butikerna hittar du mängder av tillbehör för växthus och trädgård som du kan köpa med dig hem direkt.

Läs mer på willabgarden.se


Hitta ditt perfekta växthus eller uterum med Willab Gardens app

Finns både på AppStore och Google Play - helt gratis


Uterumsguiden

Nu lanserar Willab Garden en ny uterumsguide som ger dig möjlighet att hemma, i lugn och ro bygga ditt uterum på nätet. Du kan se hela uterummet i 3D och snurra runt det i olika vinklar.

Testa själv och skräddarsy ditt perfekta uterum.


Sugen på växthus? Prova Willab Gardens Växthusguide


Ännu mer inspiration hittar du på willabgarden.se